کودکان همیشه ناراضی-بخش اول
نویسنده : سعیده شکوری
کودکان همیشه ناراضی-بخش اول فکر میکنید پدر و مادرها چقدر نسبت به حقوق فرزندانشان آگاهی دارند؛ به نظر شما چند درصد خانواده ها قبل از اینکه تصمیم بگیرند بچه دار شوند به حق و حقوق فرزندانشان فکر کرده اند؟
خانواده ها در مورد حقوق فردی و اجتماعی فرزندان خود بی اطلاع نیستند، اما این اطلاعات یا کامل نیست و یا کم است یا اینکه خانواده ها آن را جدی نمی گیرند. بسیار کم هستند والدینی که درباره حقوق فرزندان فکر و مطالعه کنند و خود را برای رعایت آن آماده سازند، سپس تصمیم به بچه دار شدن بگیرند. فرزندان هدیه های خداوند هستند و به عنوان یک انسان همه ی حقوق یک شهروند را باید در مورد ایشان رعایت کرد؛ از اسم خوب انتخاب کردن تا مراقبت و محافظت در مقابل حوادث و آسیب ها ، رشد و آموزش ، پرورش بر مدار اخلاق، پذیرش نظریات و مشورت کردن، برخوردهای دوستانه ، محبت، امنیت روانی، آینده نگری، ایجاد روحیه شاداب و امیدواری و فراهم آوردن همه زمینه های لازم برای رشد کردن از حقوق اولیه آنان است.(کودکان همیشه ناراضی-بخش اول)
کودکان همیشه ناراضی-بخش اول
یک خانواده تمام تلاشش را می کند که بتواند مسکن و خوراک و پوشاک خوب تهیه کند.کار و کوشش اساس زندگی انسان است؛ انسان با کار کردن خوراک و پوشاک و مسکن تهیه می کند. صنایع و اختراعات شگفت انگیز در اثر کار و فعالیت به وجود آمده و پیشرفت و ترقی کشور به میزان تلاش و کار آن بستگی دارد. مسکن و خوراک و پوشاک هم از حقوق اولیه هر انسانی از جمله کودکان است، اما نباید غفلت کنیم که به خاطر این موارد مابقی حقوق کودک نادیده گرفته شود.
کودک حق دارد ساعاتی را با پدر و مادر بگذراند، تفریح کند و از وجودشان در کنار خود لذت ببرد. تعادل برای رعایت همه حقوق کودک باید برقرار شود. حتی کودکان را باید با فرهنگ کار و تلاش آشنا کنیم و او را برای آینده و ساختن یک زندگی پرتلاش آماده سازیم. نباید به بهانه کسب درآمد بیشتر فرصت در کنار هم بودن را از دست بدهیم و نیازهای روانی یکدیگر را نادیده بگیریم. همیشه درگیری هایی بین بچه ها هست که می گویند پدر و مادر بین فرزندانشان تبعیض قائل می شوند؛ مثلا می گویند برای خواهر بزرگتر جهیزیه بیشتری خرید یا برای برادر کوچک تر امکانات بهتری فراهم کرد و… . پدر و مادر چطور می توانند این مسئله را در خانواده کمرنگ کنند؟ آیا حق با خانواده هاست که می گویند بچه های امروز توقعاتشان بالا رفته یا پدر و مادر مسئله ای تربیتی را نادیده گرفته اند؟
کودکان همیشه ناراضی-بخش اول
متاسفانه این نوع تفکرات نادرست گاهی توسط خانواده و تمام کسانی که در تربیت فرزندان نقش دارند به کودک القا می شود، طبیعی است که کودکی که با این باورها بزرگ شود حق و حقوق خود را با خط کش و ترازو قد و اندازه می گیرد و مقایسه خواهد کرد. اینگونه اختلافات در اکثر خانواده ها، علی الخصوص خانواده هایی که درگیری بیشتری دارند شدت بیشتری خواهد داشت، لذا باید ابتدا باورهای بچه ها را اصلاح کرد، حتی نوع توقعات و میزان آن هم به صورت باورهای نادرست توسط خانواده و کسانی که تاثیر تربیتی دارند در کودک ایجاد می گردد.
گفتگوی روشنگرانه به جای جدال های همراه با ابهام می تواند وضعیت را به شکل مطلوبی تغییر دهد.
پدر و مادر تلاش می کنند و آرزو دارند که فرزندان موفقی داشته باشند. اما این آرزو چطور تحقق پیدا می کند؟
کودکان همیشه ناراضی-بخش اول
بدون شک داشتن فرزندان موفق آرزوی همه پدر و مادرها است. حتی والدینی که خودشان می دانند مسیر نادرستی را طی کرده اند دوست ندارند فرزندان ناکامی داشته باشند. ابتدا باید والدین به این موضوع توجه کنند. که مجموعه فعالیت های خانواده و مراکز علمی آموزشی باید منتهی به آن گردد. که کودک مانند یک انسان سالم رشد، تفکر. در حقیقت همه ی این فعالیت ها برای یک زندگی خوب و انسانی است .
کودکان همیشه ناراضی-بخش اول
تمام فعالیت ها باید در کودک لذت ایجاد کند و منتهی به رضایت و آرامش در او گردد. اما گاهی خانواده ها با زور و تهدید و ایجاد فشارهای روانی. کودک را از مسیر طبیعی رشد و تعالی خارج می کنند.
پای درد دل پدر و مادرها که می نشینیم. می گویند جامعه پُر شده از گرگ و در زمونه ما این همه فساد نبود. می گویند رفیق فقط خانواده است و بس. بعضی از خانواده ها هم تلاش می کنند با بچه هایشان دوست باشند. اما مگر می شود بچه را محبوس کرد که دنبال دوست هم سن خود در جامعه نباشد؟. کسانی که این گونه حرف می زنند خودشان قربانی باورهای نادرستی هستند. که متاسفانه چارچوب زندگی ناسالمی را تشکیل داده است.
کودکان همیشه ناراضی-بخش اول
انسان موجودی است اجتماعی، بدون دیگران و بدون همه ی آدمهایی که اطراف ما هستند زندگی بی معناست. این همه بدبینی می تواند مسیر زندگی انسان را عوض کند. و فرد نتواند لذت کافی را از زندگی در کنار بقیه انسانها ببرد.
ادامه دارد … ( از اینجا ورق بزنید)